Facebook

deuXcel

deuXcel presenteert: PLOINK!

‘Spectacle Musicale’

Muziekvoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar en hun familie
Voor groepen 1 t/m 4 van het basisonderwijs.

Twee bosnimfen wonen op een verborgen plek in het bos. PLOINK!, een magische bol met bijzondere geluiden, beschermt hen tegen Herrie. De nimfen vieren feest, maken muziek en stoeien met klanken. Ze kibbelen, maken grapjes en spelen met PLOINK!
PLOINK! heeft speciale krachten waar Herrie niet tegen opgewassen is. Totdat het spel uit de hand loopt en PLOINK! zijn kracht verliest…

PLOINK! is een muziekvoorstelling zonder tekst voor twee celli, een wii-mote en gitaarpedalen. De nieuw geschreven muziek is geïnspireerd op ‘Le Boeuf sur le Toit’ van Darius Milhaud. De cello’s vertellen, praten en verklanken het verhaal. Je ziet dingen niet, maar je hoort ze wel. Dat kan heel spannend voelen. Of je wordt er heel blij van.

deuXcel laat kinderen tijdens de voorstelling actief muziek beleven met ritmisch zingen en dansen. Om de ervaring van de voorstelling intenser te maken, heeft deuXcel een workshop ontwikkeld die vooraf aan de voorstelling gegeven kan worden.
Deze is additief te boeken.

Door de kleine opzet met twee cellistes, één geluidstechnicus en eigen apparatuur is de voorstelling op allerlei locaties en flexibel te programmeren. In theaters, op scholen, festivals, binnen of buiten.

deuXcel heeft PLOINK gespeeld o.a. op Cello Biënnale Amsterdam, 2 Turven Festival Almere, Festival Classique Den Haag, Cello Festival Zutphen, int. Kamermuziek Festival Schiermonnikoog, Cello Festival Dordrecht en op vele scholen en theaters.

Concept, scenario, cello en spel: deuXcel: Marieke van der Heyden en Tjakina Oosting

Composities: Hans Hasebos, Wiek Hijmans, Darius Milhaud

Regie en scenario: Henk Zwart

Eindregie en scenariobewerking:Annechien Koerselman

Kostuums en vormgeving: Marina van der Heiden

Techniek: Nolan Smeets

FPK_LOGO-WEB-XL  Schermafbeelding 2014-03-27 om 11.19.51  Schermafbeelding 2014-03-27 om 11.21.33  Print