Facebook

deuXcel

Celloduo deuXcel

Tjakina Oosting en Marieke van der Heyden

 

Muziek is voor iedereen. deuXcel maakt (cello)muziek toegankelijk, ook voor mensen die bijna nooit een concertzaal of theater bezoeken. deuXcel ontwikkelt nieuwe en grensverleggende concertvormen. Het liefst in kleinschalige, toegankelijke projecten waarin weinig afstand is tussen publiek en muzikant.

deuXcel bestaat uit Tjakina Oosting en Marieke van der Heyden. Zij delen een passie voor hun instrument en een gedrevenheid om de muziek daar te brengen waar hij thuishoort: bij de mensen.

De kostuums, de setting en de dynamiek geven de performances van deuXcel een theatraal karakter. deuXcel speelt binnen of buiten, op festivals en scholen, in theaters en in ziekenhuizen en overal waar een publiek klaarzit om zich te laten verwonderen.

deuXcel is in 2010 opgericht en heeft sindsdien verschillende projecten ontwikkeld, waaronder de muziekvoorstelling PLOINK!, workshops voor het primair onderwijs en MUZIEK AAN BED in de zorg.

Met de voorstelling PLOINK! was deuXcel te horen op de Cello Biënnale Amsterdam, Cello Festival Dordrecht, Festival Classique, Festival Twee Turven Hoog, Int. Kamermuziek Festival Schiermonnikoog, Cello Festival Zutphen en op vele scholen. PLOINK! is opgenomen in het aanbod van H’art Haarlem en Cultuurbrigade Heemskerk.

DeuXcel heeft speciaal i.s.m. het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht de mobiele act MUZIEK AAN BED ontwikkeld. In deze act spelen Tjakina en Marieke samen op één cello. Het project loopt in verschillende nederlandse ziekenhuizen.

www.muziekaanbed.nl